22 януари 2016 г.

Кулинарна почивка в Сандански

Неотдавна посетих един от любимите си градове в България - Сандански. Спретнат град, чист и подреден. Да, има доста такива градове в родината ни. Сандански е едно прекрасно място за семейна почивка с малки деца. Посещаваме го редовно, защото там човек наистина може да се отпусне и да си отпочине. Особено подходящи за това са разкодките в прекрасно озеленения парк с вековни дървета! Усещането е неповторимо.
Всяка добра почивка изисква и кулинарно обслужване, така да се каже :-). Синът ми е голям фен на похапването, не може да му се отрече. Зодия телец е. Който си е имал взимане - даване с телец има представа за какво говоря. Обиколихме доста от заведенията в Сандански, но едно от тях ни грабна. Привлече ни освен с вкрусно приготвената си храна и с блестящо отношение към клиента. Това заведение напълно е заслужило името си - "Оазис". Намира се в центъра на града, до Съдебната палата. Да оставим на страна чистия му и спретнат вид, това което ми направи силно впечатление е човешкият фактор! Персоналът работеше в екип. Мнооого рядко срещано явление в българско заведение. Имах чувсвото, че всички тези хора са със силна и непоклатима родствена връзка, опирайки се на строгите закони на хан (кан) Крум. Няма такова нещо като "аз обслужвам тази маса, ти обслужваш онази маса". Всеки сервитьор е на разположение на всеки клиент.
Усмихнати, приветливи те настаняват на място, което ще е удобно за теб и децата ти. Когато имаш нужда от сервитьор се появява на секундата, не се налага да чакаш, да махаш с ръка във въздуха като ветропоказател и т.н. Как го правят този номер не знам - хем не ти висят постоянно на главата, хем се появяват веднага щом имаш нужда от обслужването им - сигурно четат мисли :-)
За храната мога само да си мечтая в момента. Толкова вкусно приготвена и разнообразна, че направо ми иде да грабна влака и да тръгвам... В "Оазис" съм яла най-вскусно приготвените зеленчуци на скара (а аз такива ям почти във всяко заденение, което посещавам и ги има в менюто си). Кухнята предлага както традиционни български ястия, така и гръцки и италиански. Изненадата ми беше голяма, не само моятата, а и на цялата ни компания, когато след като приключихме вечерята си и поискахме сметката, ни донесоха плодове за десерт - от заведението. Толкова, ама толкова вкусни диня и пъпеш, че всяка следваща вечер ходехме да вечеряме там за да се насладим на свежестта и сладостта им.
Семейната ни почивка беше за една седмица. Обиколихме всички заведения за хранене из централната част на града. Смея да твърдя, че "Оазис" е най-доброто! И препоръчвам да бъде посетено от всеки, отишъл на почивка там. Със сигурност ще остане доволен. Изключително подходящо е за семейства с деца, защото пред него има доста свободно пространство за игра, както и градинка с пейки. Докато се храните съвсем спокойно можете да наблюдавате как си играе детето ви.
Все не ми оставаше време до този момент да изкажа положителната си нагласа към това заведение. А обичам да изразявам благодарността си. Ето защо казвам едно голямо БЛАГОДАРЯ и живот и здраве през лятото ще се радваме отново на гостоприемството на ресторант "Оазис"!

Публикуване на коментар